Kirjoittajat – Skrivare

Blogia kirjoittaa joukko upeita vapaaehtoisia lokikirjoittajia Perämeren molemmilta rannoilta, valmiina bloggaamaan itsensä ja Perämeren maailman merikartalle. Tutustu kirjoittajiimme!

De stolta bloggskribenter är frivilliga från Bottenvikens båda stränder. Bloggarna är beredda att blogga in sig själv och Bottenviken till världskartan. Bekanta dig med våra bloggare.

Keijo SuihkoKeijo Suihko
“Huono sää on vain tekosyy jäädä sisälle.”
Ensihoitajana nykyisin ja eräoppaana aikaisemmin toiminut Keijo liikkuu vapaa-aikanaan ulkona kaikkina vuodenaikoina, maalla, pinnalla ja pinnan alla.  Harrastuksia on monia, mutta ne sitoutuvat jotenkin aina luontoon, muun muassa harppuunakalastus, laitesukellus ja metsästys.

juha-kalaoja-kasvokuva1Juha Kalaoja
Synnynnäinen maantieteilijä. Valokuvaaja ja maisemavideoiden tuottaja. Hailuodon kesäasukas. Kotimaan kauneuden ihailija. Ikuinen optimisti. Rakastan maisemassa olemista ja siitä nauttimista kaikilla aisteilla. Välitän kokemuksiani kuvien, videoiden ja kirjoitusten kautta. Teen parhaillaan väitöskirjaa Oulun yliopiston maantieteen laitoksella aiheesta ”Kuvista mielikuviksi: valokuvat Suomi-brändin vetovoimatekijöinä”. Lisätietoja minusta löydät
kotisivuiltani.

Panu Pohjola
BothnianbayPanu Pohjola, Ruotsissa asuva suomalainen elokuvantekijä ja valokuvaaja. Toimii alan opettajana. Entinen erä- ja luonto-opas joka viihtyy pikkukaupunkien asvalteilla. “Minua on aina kiinnostanut valo, mekaniikka ja eläimet. Harrastan hevosia, maailman menoa, perinne-eräilyä ja kädentaitojen kehittämistä.”

Olavi Joensuu. Kuva: Jari PakaslahtiOlavi Joensuu
Perämeri on innoittanut “palijasjalakasen raahelaisen”, eräneuvos Olavi Joensuun lapsuuden leikkeihin ja veneilyyn, merivoimiin ja kalastusbiologiksi sekä merellisiin työtehtäviin muun muassa Perämeren tutkimusasemalla ja Metsähallituksessa. Nyt eläkepäiviään viettävä erätalouspäällikkö nauttii luonnosta ja upeista veneily- ja matkailukohteista haluten säilyttää ja kehittää Perämerta myös kameran ja terävän kynän avulla.

Nina Mäki
Blogi Nina 3Hiljaisuutta ja kirjojaan rakastava Nina herää talvella kesähorroksestaan ja hänet löytää hiihtelemästä Perämeren maisemista. Lastensa kanssa Ninan voi bongata laskemassa mäkeä sekä paistamassa makkaraa laavuilla. Pitkät vaellusretket ovat selkävaivojen takia taakse jäänyttä elämää, mutta se ei estä Ninaa haaaveilemasta vuorten valloituksesta. Perämeren risteilyt ja moottorikelkkasafarit kuulostavatkin sopivilta uusilta kokemuksilta…

Kristin och Peter 13Peter Lugnegård och Kristin Allebrink
Seglaren Peter Lugnegård är pensionerad turismutvecklare, ordförande i Kåge Båtklubb och vice ordförande i Västerbottens Båtförund. Bloggar tillsammans med sin sambo Kristin Allebrink, entusiastisk seglare i Bottenvikens skärgård sedan 20 år. Naturvänner, som fotar mycket och som gillar att skriva.

Ulf Bystedt_crop

 

Ulf Bystedt
Ulf Bystedt bor i Ersmark och är aktiv i Kåge  Båtklubb. Skriver artiklarna i klubbtidningen. Han  och hustrun Kerstin har en Marieholm 24 med en 170 hk Penta på inu-drev. Ulf har haft båt i hela sitt liv, förutom i två år. Dessa två år var de värsta i hans liv.

1 thought on “Kirjoittajat – Skrivare

  1. Pingback: Tervetuloa blogiin – Velkommen till blogg! | Bothnian Bay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s